Social Icons

Síguenos en Twitter Siguenos por RSS

dimecres, 15 de juliol del 2015

Democràcia, Cristiana?



El darrer cap de setmana es va fer la presentació del nou partit escindit d'Unió Democràtica que s'anomena Demòcrates de Catalunya. "Neix Demòcrates de Catalunya" .

Bàsicament l'aparició d'aquest nou partit polític es produeix després de diverses batalles internes amb la direcció d'Unió Democràtica per veure qui es feia amb el partit. Els ara Demòcrates de Catalunya eren el sector independentista d'Unió Democràtica, liderats per Antoni Castellà, Núria de Gispert i Joan Rigol. Al perdre la consulta interna de la militància i al ser minoria en el consell de govern del partit no els hi ha quedat més remei que abandonar el partit i constituir-ne un altre.

Nosaltres no ens fixarem en la part sobiranista del partit, que és la que fa pràcticament tothom i tots els mitjans de comunicació , sinó que ens fixarem en el caràcter ideològic que diuen tenir. Segons ells es presenten com la Democràcia Cristiana de base social cristiana.

Podeu consultar qui són i la seva ideologia en el seu Web:  

http://democrates.cat/index.php/qui-som/

http://democrates.cat/index.php/pensament/

"Compartim un conjunt de valors que tenen la seva expressió política en la ideologia de base socialcristiana, creiem en la dimensió transcendent de la persona i el seu caràcter únic."


Evidentment encara no han governat amb aquest partit i per tant no podem avaluar si la ideologia socialcristiana que diuen tenir s'aplica en la realitat.
El que si que podem fer és analitzar alguns detalls en els quals ens pot donar algunes pistes de cap a on pot anar aquest partit en el futur pel que fa al caràcter socialcristià.

Ens basarem en 2 aspectes, un mitjançant el twitter i les respostes del seu màxim dirigent Antoni Castellà i després observarem l'obra de govern al capdavant de la Secretaria d'Universitats, càrrec que per cert està en una conselleria de Convergència Democràtica de Catalunya i no pas d'Unió Democràtica, petit detall.

Twitter:

Vem capturar el 15 de juny de 2015 la següent resposta a Antoni Castellà d'un tuitaire anònim:
















Ni un matís, ni una ambigüitat, clarament NO, NO i NO.
Per tant, un líder d'un partit que s'anomena socialcristià a favor de l'avortament lliure i gratuït, de la defensa del "gaimoni"  etc.

Nosaltres hem interpel.lat més d'una vegada a Antoni Castellà, mai ens ha respost. És curiós que es mulli davant el comentari d'una persona anònima en temes tant delicats i transcendentals com els que anomena.

Amb aquestes respostes dona la sensació d'un tarannà de ser políticament correcte, intentar quedar bé amb tothom. 


Sembla ser que el fet de voler una Catalunya independent (fet que pot ser totalment legítim) per un socialcristià, hagi de suposar renunciar a temes tant cabdals com la defensa de TOTA vida humana o la defensar la concepció de la família i matrimoni com la unió entre un home i una dona.

Com ho detectem això? Doncs un altre detall que va succeir fa poc temps després de la ruptura amb UDC, és quan es va votar al parlament l'anomenada llei d'igualtat de gènere. Una llei totalment transmissora de la ideologia de gènere i  en la qual en el seu articulat defensa l'avortament lliure i gratuït per a les dones. Els diputats que van sortir d'Unió van votar íntegrament a aquesta llei sense cap esmena agafats de la mà de CDC.


Acció de govern

Pel què fa a l'acció de govern, gran part dels líders de Demòcrates de Catalunya han estat al govern sota la Conselleria de Convergència Democràtica a la secretaria d'Universitats.

Ara que s'esgota la legislatura, quin és el balanç en la seva acció de govern? Doncs bàsicament que des de que estan a la Secretaria d'Universitats amb Antoni Castellà al capdavant els preus de les taxes universitàries s'han incrementat com mai en cap altre moment. Amb una pujada d'un curs a l'altre d'un 66% en els graus universitaris i casi el doble en el preu dels màsters universitaris. El preu més alt en tot el territori de l'estat espanyol.






Aquest és el model socialcristià que es vol defensar des d'aquesta formació?  Fent que l'accés a la formació superior sigui cada vegada més dificilment suportable per a les famílies catalanes?

La veritat que analitzant només aquests dos aspectes no hi ha cap diferència amb el que pensen ideològicament Convergència Democràtica de Catalunya amb temes de família i vida i en temes socials més a prop del liberalisme de CDC que no pas de la democràcia cristiana.

Sovint apel.len a l'esperit de Carrasco i Formiguera, sempre fent esment a les seves paraules abans de morir Visca Catalunya Lliure, però sempre oblidant-se del que va pronunciar després: Jesús, Jesús, Jesús.



2 comentaris :

  1. Només t'oblides de dir que l'actual direcció va guanyar després d'una consulta farsa on no se sabia clarament el que es votava i el resultat em dóna la raó: Va guanyar el sí a seguir en el procés però amb condicions i de seguida la direcció ho va agafar com un no i se n'ha desentès totalment.
    Per tant, s'han valgut del frau per quedar-se amb les sigles.
    M'hagués agradat veure'ls defensant davant de la militància un No al procés i un no a seguir amb CDC.

    ResponElimina
  2. Hola anònim, el Blog no pretenia analitzar el procés ni les disputes internes del partit. Simplement analitzar què té o pot tenir aquest partit de democrata Cristians.Lamentablement sembla una còpia de CDC

    ResponElimina

 
Blogger Templates